Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF „Carol Davila”: colaborare inter-universitară în premieră

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 30 septembrie 2022, ora 13:19

Cursul „Integrări Umaniste în Medicină” a fost conceput de către cadre academice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea din București și UNATC I. L. Caragiale.

colaborare

„Crezul comun ce a dus la realizarea unui astfel de curs a pornit de la nevoia sistemului educațional din România de a crea noi generații de medici capabili sa se conecteze si să valorifice dimensiunile umane ale relației dintre medic si pacient, să deprindă aptitudini de relaționare si comunicare mai eficiente și mai autentice în relație cu pacienții lor, să înțeleagă rațional, dar și emoțional nevoile celor care se află în suferință”, au precizat reprezentanții UMF „Carol Davila”.

Ca un concept general, „ Medical Humanities” reunește în cadrul acestui curs un colectiv academic provenit de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Facultatea de Teatru.

„Pentru a realiza mai direct aceste țeluri, o altă inovație educațională a acestui curs va fi prezentă, la fiecare prezentare, a două cadre academice: una din «lumea» medicală și una din «lumea» disciplinelor umaniste, ceea ce va facilita mai efectiv «integrarea umanistă în lumea medicală»”, transmite sursa citată.

Urmăriți paginile Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” și Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) pentru startul înscrierilor.

Etichete: UMF „Carol Davila” Medical Humanities noi generatii de medici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.