Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Topul suplimentelor alimentare în Europa și în România

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu vineri, 18 noiembrie 2022

Peste 90% dintre europeni au folosit un supliment alimentar în ultimele 12 luni, aflăm dintr-un sondaj IPSOS derulat pentru asociaţia Food Supplements Europe.

Cercetarea s-a desfășurat online, în 14 ţări europene, inclusiv România, pe un eșantion de peste 13.000 de persoane, și a fost prezentată la 15 noiembrie, de Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA), membru al Food Supplements Europe.

Astfel, topul celor mai utilizate suplimente are pe primul loc vitamina D, consumată de 46% dintre europenii respondenţi, urmată de vitamina C (36%), magneziu (33%), multivitamine și multiminerale (29%) și de suplimentele cu ulei de pește sau Omega 3 (19%).

În România, clasamentul arată puţin diferit, suplimentul-vedetă fiind vitamina C, luată de 64% dintre consumatorii chestionaţi. Ea este urmată de vitamina D (44%), de suplimentele cu Omega 3 (23%) și vitaminele din grupul B (20%). În procentaj de 63%, românii chestionaţi declară că iau suplimente pentru menţinerea unei imunităţi bune, următoarele motive fiind menţinerea sănătăţii în general (55%) și creșterea nivelului de energie (29%).

Mai mult de jumătate dintre respondenţi se informează de la medic sau farmacist și decid achiziţia suplimentelor în funcţie de informaţiile nutriţionale de pe ambalaj, de recomandările primite și, nu în ultimul rând, de preţul produsului.

Citiți și: Consiliul Concurenței: Românii fac confuzie între medicamente şi suplimente alimentare

Etichete: suplimente alimentare vitamina C vitamina D Omega 3

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC