Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

ȘTIRI PE SCURT

Viața Medicală
Alina SIMACHE vineri, 9 noiembrie 2018
Zece cazuri noi de mielită acută flacidă
CDC (Centers for Disease Control and Prevention) anunţă confirmarea a zece noi cazuri de mielită acută flacidă în ultima lună, numărul total ajungând la 62. Extrem de rară, boala asemănătoare poliomielitei se manifestă prin astenie fizică și fatigabilitate marcată, slăbiciune musculară și diminuarea reflexelor, fiind afectat sistemul nervos. Din 2014 au fost identificate 396 de cazuri de mielită acută flacidă în SUA, însă cauza rămâne necu­noscută.
 
Malformaţii congenitale suspecte
Francezii au lansat o investigaţie naţională pentru a determina cauza unor malformaţii ale membrelor superioare identificate la nou-născuţi, după apariţia unui număr neobișnuit de cazuri în ultima săptămână. În plus, malformaţii similare au fost remarcate și în cazul unor animale domestice localizate în zonele rurale din apropiere. În general, malformaţiile membrelor sunt rare, aproximativ 1,7 la 10.000 de nașteri, putând fi cauzate de anumite afecţiuni genetice sau de expunerea la substanţe toxice.
 
Scăderea natalităţii în China
Deși rata natalităţii a atins apogeul în anul 2016 în China, anul acesta se preconizează o scădere cu 3,5% a acesteia. Teama cauzată de îmbătrânirea populaţiei a condus la relaxarea restricţiei controversate de copil unic per familie, ceea ce le permite cuplurilor să aibă și un al doilea copil. Se preconizează că populaţia vârstnică a Chinei va ajunge la 400 de milioane până în anul 2035, de la 240 de milioane în 2018, cu impact important asupra economiei.
 
Noi cazuri de gripă aviară în Bulgaria
Virusul gripei aviare a fost identificat, din nou, la două ferme de raţe din sudul Bulgariei. Toate păsările din satele Malevo și Garvanovo vor fi sacrificate, conform protocolului epidemiologic specific acestor cazuri, pentru a preveni răspândirea bolii. La începutul lunii, peste 100.000 de găini și 16.000 de raţe au fost sacrificate în sudul Bulgariei, după detectarea unor focare contaminate cu virusul gripal aviar. 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 de lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC