Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

„Spitalul pe roţi“, pentru îngrijiri la domiciliu

Viața Medicală
Dr. M. M. vineri, 11 iunie 2010

   La sediul Ambasadei Belgiei din Bucureşti, la amabila invitaţie a E. S. dl Ambasador Leo D’Aes şi a soţiei sale, la 31 mai a.c., s-au aniversat 15 ani de la înfiinţarea Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă din România, cea care a dezvoltat în ţara noastră, cu sprijin iniţial belgian, un cunoscut program de nursing la domiciliu. În prezent, se acordă îngrijiri la domiciliu de către echipe complexe formate din medici şi asistenţi medicali în Bucureşti şi în alte şapte oraşe: Baia Mare, Focşani, Buzău, Târgovişte, Sibiu, Constanţa şi – de curând – Slatina. Punerea în operă a acestei noi şi foarte utile activităţi se datorează, în primul rând, dnei as. princ. Măriuca Ivan, directorul general al Fundaţiei, apoi sprijinului prietenilor săi belgieni, colectivului pe care l-a format şi educat de-a lungul timpului, colaboratorilor filialelor din ţară. (...)
 

Am început în urmă cu 15 ani, alături de un grup de oameni inimoşi de la Crucea Alb-Galbenă Belgia, prieteni care au lucrat alături de noi timp de şase ani. Am învăţat de la ei managementul unei astfel de activităţi şi în primul rând cum trebuie să-ţi gestionezi resursele financiare. Suntem pionierii acestui sistem – ne mândrim cu aceasta – deţinem autorizaţia cu numărul unu de la Ministerul Sănătăţii şi acreditarea cu acelaşi loc prioritar de la CNAS. Echipa noastră – de la Bucureşti, unde se află Centrul-pilot de coordonare a serviciilor de îngrijiri la domiciliu – numără 30 de angajaţi şi 22 de autoturisme, un adevărat spital pe roţi, cu 700 de pacienţi îngrijiţi în fiecare lună, a declarat dna Măriuca Ivan. Dsa a deplâns însă dificultăţile enorme financiare din ultimii ani („11 finanţatori, când normal ar fi să fie doar Casa de Asigurări şi MS, noi având statut de utilitate publică încă din 2002“). Acum, întreaga mea energie o dedic „ştiinţei“ de a câştiga bani pentru susţinerea Fundaţiei şi nu ca până nu demult, când dedicăm cunoştinţele şi experienţa mea formării, perfecţionării şi evaluării profesionale a echipei. Dacă lucrurile nu se schimbă, diminuarea calităţii şi eficienţei muncii noastre nu va întârzia să apară, a mai spus dna Măriuca Ivan. La aniversarea găzduită de Ambasada Belgiei, directorul general al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă România a ţinut să aducă mulţumiri dnilor Luc Van Gorp, Hendrik Van Gansbeke şi Luc Bijnens, „prietenii noştri de la Crucea Alb-Galbenă Flandra“, dlui prof. dr. Sorin Oprescu, preşedintele de onoare al Fundaţiei.
    Ziarul nostru cunoaşte şi sprijină, prin materiale jurnalistice, munca acestei organizaţii umanitare şi medicale; îi apreciază rapiditatea de intervenţie, calitatea medicală a îngrijirilor prestate, deontologia în raporturile cu pacienţii. De aceea ne adresăm public decidenţilor sanitari cerându-le să intervină în susţinerea financiară a acestei importante activităţi şi a Proiectului „Servicii Medicale la Domiciliu“, de curând evidenţiat de CMR, evidenţiere care – poate – aduce onoare, dar nu şi bani.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC