Newsflash
Știri

Sistemul național de transfuzie sangvină va fi modernizat

de Dorina Novac - ian. 16 2020
Sistemul național de transfuzie sangvină va fi modernizat

Ministerul Sănătății (MS) dorește reorganizarea și modernizarea sistemului național de transfuzie sangvină, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Mai mulți experți români și străini din domeniul medical transfuzional, reprezentanți din sistemul național de transfuzii, reprezentanți ai pacienților, dar și din cadrul Administrației Prezidențiale, Guvernului României, Ministerului Sănătății și Parlamentului s-au întâlnit, miercuri, în cadrul unei dezbateri, la Palatul Parlamentului.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, este cel care a prezidat dezbaterea organizată de către Ministerul Sănătății în parteneriat cu Compania Unifarm SA și Comisia de Sănătate din Senat, cu tema „Reorganizarea sisteului național de transfuzie sanguină: Realități naționale și standarde europene”.

Participanții la dezbatere au discutat despre situația sistemului național de transfuzie sangvine, despre îmbunătățirea și eficientizarea activității de transfuzie, dar și despre necesitatea schimbării legislative urgente în domeniu, informează Ministerul Sănătății.

„Transfuzia sangvină reprezintă o prioritate strategică de siguranță națională, iar sistemul va primi atenția cuvenită. (...) Se va demara rapid modernizarea centrelor de transfuzii sangvine, deoarece interesul pacienţilor din România primează şi nu putem asista la dezbateri fără să luăm nicio decizie între timp. În planul de investiţii pot să vă anunţ că sunt prevăzute deja 30 de milioane de lei numai pentru modernizarea centrelor de transfuzie în 2020. Trebuie făcute angajări, trebuie plătite orele suplimentare, există resursele bugetare, trebuie deschise sâmbătă şi duminică”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Mai mult, participanții au fost de acord cu faptul că sistemul trebuie restructurat și modernizat pentru îmbunătățirea accesului pacienților la sânge, produse și derivate din sânge.


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe