Newsflash
Știri

Regrete

de - aug. 7 2014
Regrete
     Anunţăm cu adâncă durere dispariţia, la 25 iulie a.c., a colegului nostru Remus Anghel (născut la 1 martie 1939), redactor, şef de rubrică şi publicist-comentator de peste 30 de ani în presa medicală, poet sensibil şi talentat, autor al unor volume de versuri şi de reportaje.
     Absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii Bucureşti (1964), a lucrat ca jurnalist profesionist la Redacţia Publicaţiilor pentru Străinătate (revista „România“ în limba chineză), apoi, din motive „politice“, a fost trimis să lucreze la ziarul Ministerului Sănătăţii. Şi-a însuşit rapid organizarea sanitară, apropriindu-şi terminologia medicală, şi-a făcut prieteni în rândul medicilor şi al asistenţilor medicali, a colindat ţara în căutarea unor subiecte interesante pentru reportaje şi interviuri, pe care le documenta cu rigurozitate, însoţindu-le de ilustraţii foto.
     Şi-a continuat activitatea, cu entuziasm sporit şi, după evenimentele din decembrie 1989, ducând la capăt cele mai dificile misiuni ziaristice ce i se încredinţau. A fost un beneficiu pentru săptămânalul nostru de a-l fi avut alături pe acest om înţelept, bun şi blând. A fost membru în consiliul de conducere al Societăţii „Viaţa Medicală Românească“ şi a făcut parte din Asociaţia Ziariştilor Români şi SMSPR.
     S-a luptat mulţi ani cu o boală necruţătoare, dovedind un optimism exemplar în a-i rezista şi un curaj ieşit din comun. A fost un soţ devotat, tată şi bunic iubitor. Ne vorbea adesea cu mândrie despre copiii săi şi reuşitele lor în viaţă, de nepoţii pe care îi adora. Ne vom aminti mereu de figura sa luminoasă, de bucuria pe care i-o citeai în priviri la aniversarea sa, care coincidea cu „Mărţişorul“, când oferea colegelor sale primele flori de primăvară, de urările de sănătate pentru Anul Nou, pe care nu uita să ni le adreseze în noaptea de Revelion.
     Dumnezeu să-l odihnească în pace, între cei drepţi. Transmitem condoleanţe familiei sale îndurerate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe