Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Producția tuturor concentrațiilor de Natpar va fi întreruptă în 2024

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 17 octombrie 2022, ora 13:57

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România a transmis săptămâna trecută o comunicare directă către profesioniștii din domeniul sănătății cu privire la medicamentul Natpar.

Informarea transmis pe site-ul anm.ro se referă la Natpar ( hormon paratiroidian) și la întreruperea producției tuturor concentrațiilor de medicament la sfârșitul anului 2024. 

Takeda

De comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România ( ANMDMR), compania Takeda a informat profesioniștii din domeniul sănătății cu privire la medicamentul Natpar.

Producția tuturor concentrațiilor de Natpar va fi întreruptă la nivel mondial la sfârșitul anului 2024, din cauza problemelor de producție ce nu au putut fi rezolvate. Prin urmare, medicamentul Natpar nu va mai fi disponibil pe piață, la nivel global, se arată pe site-ul anm.ro, la secțiunea Comunicări directe catre profesioniști.

Compania Takeda intenționează ca, după anul 2024, să furnizeze cantitățile de Natpar existente la acel moment, până la epuizarea sau expirarea stocului. Takeda va oferi informații actualizate înainte de data de oprire a producției și înaintea oricăror întreruperi ulterioare a aprovizionării.

Medicilor li se reamintește faptul că, atunci când se decide modificarea dozei sau întreruperea administrării Natpar, este foarte important să se monitorizeze îndeaproape valorile de calciu seric, iar pacienții să fie ținuți sub observație pentru apariția oricăror semne și simptome de hipocalcemie, în timp ce se ajustează cu atenție dozele de vitamina D activă și dozele suplimentare de calciu, la toți pacienții.

De asemenea, profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt sfătuiţi să nu inițieze tratament cu Natpar la niciun pacient nou, indiferent de concentrație.

Informații suplimentare referitoare la problema de siguranță

Medicamentul Natpar este indicat ca tratament adjuvant al pacienților adulți cu hipoparatiroidism cronic, care nu poate fi controlat în mod adecvat doar cu terapia standard.

Compania Takeda a decis să oprească producția tuturor concentrațiilor de Natpar începând cu sfârșitul anului 2024, din cauza problemelor de producție nerezolvate.

Takeda va furniza informații actualizate înainte de data de încheiere a producției la sfârșitul anului 2024 și înaintea oricăror întreruperi ulterioare a aprovizionării.

Fără pacienți noi pentru tratament cu Natpar

„Producția tuturor concentrațiilor de Natpar va fi întreruptă la sfârșitul anului 2024. Pentru a se asigura că pacienții existenți pot primi tratament în continuare, profesioniștilor din domeniul sănătății li se solicită să nu inițieze tratament cu Natpar la niciun pacient nou, indiferent de concentrație”, au transmis reprezentanții companiei farmaceutice menționate.

Etichete: Natpar hormon paratiroidian takeda ANMDMR Agentia Nationala a Medicamentului concentratie vitamina D calciu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC