Newsflash
Știri

Precizări făcute de GCS: Incidența cazurilor de COVID-19 în București este 2,89

de Florentina Ionescu - oct. 16 2020
Precizări făcute de GCS: Incidența cazurilor de COVID-19 în București este 2,89

Potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, în Capitală incidența cazurilor de COVID-19 este de 2,89.

incidenta covid-19 bucuresti

„Incidența cazurilor la 14 zile în Capitală, din informațiile primite de la DSP București, este 2,89”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică (GCS) ieri.

Astfel, potrivit informațiilor de la GCS, datele folosite în stabilirea indicelui sunt următoarele:

  • Număr total de persoane nou pozitivate în ultimele 14 zile – 6.797
  • Număr total de cazuri în focare – 447 (cifră care se scade din cea a nou pozitivaților în ultimele 14 zile)
  • Populația Bucureștilului la care se face raportarea – 2.196.979.

În presa din România au apărut săptămâna aceasta informații cum că incidența în București ar fi depășit 3 la 1.000 de locuitori.

Explicațiile de la GCS

Astăzi, la prânz, Grupul de Comunicare Strategică a mai oferit câteva precizări pentru presă. Având în vedere întrebările primite din partea jurnaliștilor și în urma solicitării de clarificare a modului de calcul al indicelui de incidență la 14 zile, au rezultat următoarele:

- Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării.

- Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

- Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

- Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive.


Notă autor:

Credit foto: Omni Matryx pe Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe