Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Nouă terapie în boala coronariană ischemică cronică

Viața Medicală
Dr. Cornelia PARASCHIV vineri, 9 noiembrie 2018
    Rivaroxaban este unicul anticoagulant oral din grupul de nonantagoniști ai vitaminei K (NOAC) indicat în asociaţie cu acidul acetilsalicilic în prevenţia evenimentelor aterotrombotice la pacienţii cu boală cardiacă ischemică sau cu boală arterială periferică simptomatică. Studiul COMPASS a demonstrat că Rivaroxaban în doză de 2,5 mg de două ori pe zi, în combinaţie cu aspirina 100 mg o dată pe zi, a redus riscul evenimentelor cardiovasculare majore cu 24%, comparativ cu aspirina 100 mg o dată pe zi la pacienţii cu boală aterosclerotică stabilă.
    Tratamentul reduce cu 23% mortalitatea la pacienţii cu boală coronariană ischemică cronică și factori de risc și reduce cu 70% riscul de amputaţii majore la pacienţii cu boală arterială periferică. În studiu au fost cuprinși și 423 de pacienţi din 19 centre din România. Medicamentul nu este compensat de CNAS, costul fiind de 235 de lei lunar, însă compania Bayer acordă o reducere de 30% pentru Xarelto® de 2,5 mg.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.