Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MS, precizări despre testarea RT-PCR la domiciliu sau în centrele de recoltare

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 25 ianuarie 2022, ora 11:48

Persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu coronavirus, cu indicație de testare RT-PCR, trebuie să solicite testarea către DSP București, a anunțat Ministerul Sănătății.

corona-test

„Persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2, conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, cu indicație de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Persoane nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a se deplasa către un centru de testare vor mentiona acest lucru în formularul online sau operatorului call center pentru a fi introduși în lista de așteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Potrivit sursei citate, pentru persoanele care se pot deplasa către un centru de recoltare, fără a utiliza mijloacele de transport în comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate, dar și posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS și DSP București.

De asemenea, DSP va emite prin e-mail sau sms care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

„Persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Persoana va prezenta e-mailul /sms-ul primit de la DSP București. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru  RT-PCR, NU SE VA EFECTUA!”, informează MS.

Personalul din punctul de recoltare are obligația să valideze datele pașaportare cu numărul de înregistrare al cererii de testare, primit prin e-mail/sms, de la DSP București. În cazul în care, datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua.

„După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email/sms din aplicația CORONAFORMS. În cazul în care, rezultatul testului este POZITIV, contactați medicul de familie și urmați indicațiile acestuia!”, se mai arată în comunicat.

Etichete: DSP Bucuresti testare covid testare RT-PCR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.