Newsflash
Știri

Centru de testare COVID, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

de Dorina Novac - aug. 8 2022
Centru de testare COVID, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Începând de luni, 8 august, în cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara se deschide un centru de testare a persoanelor cu simptomatologie SARS-CoV-2, conform definiției de caz.

Acesta funcționează de luni până vineri, între orele 08:00 și 09:00, iar testarea este de tipul RT-PCR.

centru de testare

Recoltarea probelor se face într-una dintre construcțiile modulare amplasate în curtea unității sanitare. Testarea este gratuită și nu este necesară programare.

Citește și: Vor fi repuse în funcțiune centrele de testare COVID

„Creșterea numărului de cazuri a făcut necesară înființarea acestui centru de testare. Din păcate, în fiecare zi, avem în jur de 400-500 de cazuri de COVID 19 confirmate în Timiș. Din fericire, însă, majoritatea sunt forme ușoare, care nu necesită internare. (...) Măsurile de protecție, masca, spălatul cât mai des pe mâini, dar și testarea continuă să fie principalii factori de reducere a răspândirii bolii. Într-o prima fază, am decis ca Centrul să fie deschis doar timp de o oră, dimineața, iar rezultatul să fie comunicat în cursul aceleiași zile. Analiza probelor se va face în spital, și asta pentru că laboratorul nostru are un aparat RT-PCR de ultimă generație. În funcție de evoluția numărului de cazuri, dacă va fi necesar, vom crește programul de testare”, a precizat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara funcționează și un centru de evaluare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Programul acestuia este de luni până vineri, între orele 13:00 și 17:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe