Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministrul Sănătății: testarea continuă, centrele de evaluare există

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 9 martie 2022, ora 14:12

Testarea COVID va continua, centrele de evaluare vor funcţiona, iar spitalele își vor desfășura activitatea în sistem combinat a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Testarea rămâne o componentă esenţială a controlului pandemiei, a subliniat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

testare-covidd

Menţinem capacitatea de testare inclusiv a centrele de prelevare care sunt în Bucureşti (...), încât oamenii să aibă acces la testare, şi îi sfătuim să se îndrepte spre aceste centre sau spre medicii de familie (...) Şi acele centre de evaluare vor continua să funcţioneze, pentru că scopul nostru nu este să internăm oamenii în spitale. Scopul este să putem să evaluăm şi să le oferim tratament ambulatoriu”, a subliniat ministrul Sănătăţii.

Referindu-se la spitale, Rafila a spus că acesta vor funcţiona în „sistem combinat” - vor trata şi pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, şi pacienţi cu alte patologii.

Personalul sanitar încadrat fără concurs în timpul stării de alertă rămâne pe post

Pe măsură ce numărul de pacienţi COVID va scădea, şi activitatea acelor unităţi medicale va fi reluată cu îngreg profilul de activitate de dinainte de pandemie.

Pe măsură ce numărul de pacienţi va scădea, şi activitatea spitalelor se va relua cu tot profilul de activitate pe care îl are fiecare unitate sanitară, încât să existe un proces gradual de reîntoarcere la normalitate şi în ceea ce priveşte acordarea serviciilor medicale - iar pentru acest lucru am discutat cu cei de la CNAS şi vom asigura şi o perioadă de tranziţie de finanţare la nivelul cheltuielilor efectuate pentru aceste unităţi sanitare. Discuţia a fost pentru data de 30 septembrie”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

CNSU abrogă carantinarea persoanelor care sosesc în România

Etichete: precizari ministrul sanatatii testarea continua functionare spitale incetare stare de alerta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC