Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Meningita pneumococică - prevenire eficientă

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 28 octombrie 2011
   Meningita pneumococică – determinată de Streptococcus pneumoniae – se întâlneşte mai ales la copiii mici, fiind o formă gravă, uneori fatală; 80% din cazuri se vindecă. Totuşi, este una dintre cele mai periculoase forme de meningită, supravieţuitorii prezentând un risc crescut de complicaţii ulterioare, cum sunt pierderea auzului sau leziuni ale creierului. Pneumococul produce şi alte afecţiuni, precum otite medii sau pneumonii. În lume, aproximativ 1,6 milioane de oameni mor anual pe fondul bolilor pneumococice, jumătate dintre aceştia fiind copii cu vârsta mai mică de 5 ani. De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că boala pneumococică este responsabilul numărul 1 pentru mortalitatea infantilă în întreaga lume, iar vaccinarea este singura alternativă viabilă de prevenire a acestor afecţiuni.
   În România, vaccinarea anti-pneumococ este disponibilă de mai mult timp, pentru a creşte protecţia împotriva bolilor pneumococice invazive, precum meningita, dar şi împotriva otitei medii.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.