Newsflash
Știri

Lacul Ursu din Sovata se redeschide pentru băi termale

de Dr. Laura Davidescu - iun. 18 2020
Lacul Ursu din Sovata se redeschide pentru băi termale

De vineri, 19 iunie 2020, de la ora 10, se reiau băile termale în Lacul Ursu din Stațiunea Sovata. Apa are 27 de grade!

Vineri dimineață, de la ora 10, se deschide sezonul de îmbăiere în Lacul Ursu, apa având o temperatură perfectă: 27 ˚C la suprafață și 37,5˚C la o adâncime de 1,5 metri. Cel mai mare lac sărat helioterm de pe continentul european, situat în stațiunea Sovata, are o apă cu proprietăți speciale, cu efect recunoscut în tratarea a diverse afecțiuni. 

lacul ursu vedere aeriana

Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și namolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

Prețul biletelor de intrare la ștrandul administrat de către hotelurile Ensana din Sovata este de 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari.

Zilnic, între orele 13 și 15, lacul este pus la ”odihnit”, pentru refacerea stratului protector de apă dulce peste apa sărată, fenomen care reîncălzește apa.

În funcție de condițiile meteo, Lacul Ursu va fi deschis pentru îmbăiere până la mijlocul lunii septembrie. Administratorii complexului balnear asigură turiștii că au luat toate măsurile necesare pentru păstrarea distanțării sociale. Detali aici.

S-ar putea să te intereseze și:

Băile 1 Mai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe