Newsflash
Știri

Imunizare fără programare la Maratonul Vaccinării de la Timișoara

de Dorina Novac - apr. 23 2021
Imunizare fără programare la Maratonul Vaccinării de la Timișoara

În perioada 23- 25 aprilie se va desfășura Maratonul Vaccinării „Pune umărul pentru Timişoara”, fără programare, la Centrul Regional de Afaceri din municipiu, unde au fost organizate 30 de fluxuri de vaccinare.

Astfel, 10.000 de doze de vaccin Pfizer vor fi administrate celor care își doresc să se vaccineze, de vineri, ora 16:00, până luni la ora 8:00.

maratonul vaccinarii

Rapelul se va asigura printr-un maraton identic, la 21 de zile de la prima doză.

„Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a aprobat recent ca vaccinarea din cadrul Maratonului Vaccinării să se poată face și prin înscriere pe loc, cu cartea de identitate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Timișoara.

Imunizarea este asigurată de sute de voluntari, medici şi asistenţi din spitalele timişorene, alături de studenţi medicinişti.

„Se pot vaccina persoanele care au împlinit minim 16 ani. Important: pentru persoanele minore (sub 18 ani) este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal (nu este un formular tip/ standard, se face de părinte, cu titlul «Acord pentru Vaccinare», specificându-se numele și prenumele părintelui, număr și serie Carte de Identitate și faptul că este de acord cu vaccinarea fiului/fiicei)”, transmite sursa citată.

Organizatorii maratonului vaccinării sunt Asociaţia pentru ATI „Aurel Mogoşeanu”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” şi Primăria Municipiului Timişoara.

„Ca medici în secţii de terapie intensivă, suntem ca nişte medici de front, ne zbatem zilnic să salvăm cât mai multe vieţi. Dar acum, faţă de anul trecut pe vremea aceasta, avem puterea de a ieşi împreună din pandemie, prin vaccinare. Vaccinarea este gratuită, e eficientă, e sigură şi îi îndemn cu toată căldura pe toţi timişorenii care încă nu s-au vaccinat să se înscrie de îndată pe platforma RoVaccinare şi să vină la maratonul vaccinării”, declarat şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara, Dorel Săndesc.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe