Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Împrumut pentru un nou spital regional

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 23 aprilie 2021

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va acorda un împrumut de 250 de milioane de euro, pe 27 de ani, pentru construcţia unui nou spital regional în Iași.

Viitoarea unitate sanitară va oferi asistenţă medicală specializată pentru 3,2 milioane de oameni din nord-estul României. Construcţia, cu 850 de locuri, va înlocui actualul Spital Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, vechi de 260 de ani, și va îmbunătăţi activitatea de predare și de cercetare de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Noul spital cu șapte etaje va oferi atât servicii spitalicești, cât și asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027.
Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor din România și guvernator al BEI, spune că Spitalul Regional de Urgenţă din Iași nu va fi doar o clădire nouă, ci odată ce va fi pe deplin operaţional, va permite sistemului de sănătate trecerea într-o nouă eră a furnizării de servicii medicale. Noul sprijin BEI va spori calitatea și eficienţa tratamentelor medicale acute, secundare și terţiare din nord-estul României, folosind cea mai recentă tehnologie și know-how în domeniu. De asemenea, BEI evaluează în prezent o posibilă finanţare a altor două spitale regionale din România, în Cluj și în Craiova.

Etichete: nou spital regional imprumut de 250 de milioane de euro

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.