Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Valeriu Gheorghiţă: 10 pacienți au raportat modificări de coagulare după vaccinare

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 17 martie 2021, ora 11:46

La ANMDMR au fost raportate, după vaccinarea anti-COVID, modificări de coagulare sau evenimente trombotice, însă niciunul dintre aceste cazuri nu este încă confirmat din punct de vedere medical, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a menționat în cadrul unei conferințe că la Agenția Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România ( ANMDMR) au fost raportate de pacienți 10 modificări de coagulare sau evenimente trombotice, tromboembolice, niciunul dintre ele nu este încă confirmat din punct de vedere medical şi investigat.

Gheorghita
Dr. Valeriu Gheorghiţă

„Ne-am uitat peste aceste date chiar în cursul ședinței. Pot să vă spun că există dubii foarte mari asupra veridicității acelor date, dar ele necesită o confirmare şi o investigare completă din punct de vedere medical”, a menționat medicul militar.

Acesta a mai subliniat că nicio reacție adversă raportată de profesioniștii din domeniul sănătății nu menționează un eveniment tromboembolic.

„De asemenea, sunt alte două evenimente raportate şi pentru, de pildă, vaccin de la compania Pfizer; iar în ceea ce priveşte tipul loturilor erau trei loturi diferite din care se raportau aceste evenimente, dar un lucru poate important de precizat, că majoritatea din aceste reacții au fost raportate în perioada 11-14 martie, deci, practic, după ce a apărut acest semnal mai degrabă în spațiul public”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a mai spus că aceste fișe de raportare sunt analizate cu maximă rigurozitate şi seriozitate şi în momentul în care vor fi finalizate toate detaliile cazurilor vor prezenta aceste date.

„Mai mult decât atât, ele sunt raportate şi centralizate şi la nivelul Agenției Europene a Medicamentului, deci, fiecare ţară are această datorie şi obligație de a centraliza şi de a raporta toate datele către Comisia centrală de la nivelul EMA”, a explicat acesta în cadrul conferinței.

Etichete: ANMDMR vaccinare impotriva COVID-19 coagulare evenimente tromboembolice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.