Newsflash
Știri

Dr. Elvis Firoiu: „Cele mai grave cazuri de COVID-19, la pacienții cu patologii asociate”

de Dorina Novac - mai 29 2020
Dr. Elvis Firoiu: „Cele mai grave cazuri de COVID-19, la pacienții cu patologii asociate”

Medicul pneumolog Elvis Firoiu de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” spune că cele mai grave cazuri la pacienții infectați cu coronavirus de la Spitalul Militar ROL 2 s-au înregistrat la cei care aveau patologii asociate.

Medicul militar a precizat că în prezent sunt aproximativ 30 de pacienţi internaţi în corturile spitalului ROL 2 şi patru pacienţi la terapie intensivă, în stare gravă.

medic militar cap.dr.
Cpt. medic dr. Elvis Firoiu

 

„Săptămâna trecută au fost în jur de 60 de pacienți. Numărul total se pare că este în scădere. Chiar ieri (joi, 28 mai - n.red.) am internat opt pacienți. Însă o să se mai și externeze. Deci, sperăm să fim ok până la sfârșitul săptămânii”, a declarat cpt. medic dr. Elvis Firoiu.

Întrebat care sunt patologiile cu care ajung pacienţii bolnavi de coronavirus în Spitalul ROL 2, medicul a spus că cele mai grave cazuri au fost în cazul pacienţilor cu patologii asociate de diabet, obezitate, hipertensiune.

pacient spital ROL-2

 

„Trei dintre aceștia au fost transferați în Terapie Intensivă săptămâna trecută, iar unul dintre ei urmează să se transfere înapoi la corturi, fiind ameliorat, iar zilele următoare asteptăm să se externeze. Este cu stare generală bună acum. Alte patologii asociate ar fi patologiile oncologice. Avem patru sau cinci pacienţi care sunt cu patologie oncologică, însă sunt cu forme asimptomatice şi uşoare de boală, de COVID-19”, a afirmat medicul

Acesta mai spune că se așteaptă ca numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus să scadă și că au o colaborare bună cu Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul ROL 2.

medici spital ROL2

„Avem o colaborare foarte bună cu colegii noștri. Ne primesc cazurile care se agravează, însă şi noi îi ajutăm cu eventuale consulturi pentru schimbarea unui antibiotic, de exemplu,  sau brohoscopii atunci când este cazul la pacienţii care se supra-infectează bacterian. În principiu, bronhoscopia în COVID-19 nu prea are o utilitate foarte mare, însă cazurile care se supra-infectează bacterian trebuie bronhoaspirate. Mă aştept ca numărul de cazuri să scadă, să sperăm că o să fie bine”, a conchis medicul pneumolog.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe