Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

De la Ministerul Sănătăţii

Licitaţie centralizată pentru programul de HIV/SIDA

   Ministerul Sănătăţii anunţă că, în prezent, fondurile alocate unităţilor sanitare care tratează pacienţi cu HIV/SIDA acoperă necesarul până la sfârşitul trimestrului II, urmând ca, apoi, acoperirea cu medicamente pentru aceşti pacienţi să fie realizată prin licitaţie centralizată. Astfel, medicamentele vor fi achiziţionate din fondurile MS, urmând ca fiecare unitate spitalicească să primească medicamentele în funcţie de necesarul fiecăreia, prin contracte subsecvente, conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, pentru o mai bună coordonare a programului HIV/SIDA, la nivelul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş“ Bucureşti, s-a instituit o autoritate de management, care va coordona accesul pacienţilor cu HIV/SIDA la tratament, oportunitatea schimbării schemelor de tratament, dar va avea şi un rol de monitorizare a distribuţiei medicamentelor în teritoriu pentru pacienţii cu această patologie.

Sfaturile ministrului

  Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, împreună cu prof. dr. Maria Dorobanţu, preşedinta Societăţii Române de Hipertensiune, au susţinut sâmbătă, 18 mai 2013, o declaraţie comună de presă cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva hipertensiunii arteriale. Cu această ocazie, medicul a subliniat importanţa prevenţiei HTA, în special prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi verificarea regulată a tensiunii arteriale. Ministrul a precizat că există beneficii sociale şi economice semnificative atunci când depistarea HTA se face precoce şi se utilizează medicaţia adecvată; el a insistat pe faptul că aceste boli pot fi prevenite, motiv pentru care îndeamnă populaţia să devină responsabilă pentru propria sănătate şi să-şi verifice periodic tensiunea arterială.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC