Newsflash
Știri

De la Ministerul Sănătăţii

de - mai 30 2012
De la Ministerul Sănătăţii

Deblocare parţială de posturi

     La 23 mai a.c, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, a fost aprobată Hotărârea de Guvern privind  ocuparea unui număr de 500 de posturi vacante din sistemul sanitar. Actul normativ prevede deblocarea acestor posturi atât pentru unităţi sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi pentru unele  al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale. Astfel, 300 de posturi vor fi repartizate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor care asigură asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii în municipiul Bucureşti, serviciilor de ambulanţă şi institutelor şi centrelor medicale clinice, pentru angajare de personal de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar. Restul de 200 de posturi se vor repartiza Institutului Regional de Oncologie Iaşi, pentru demararea activităţii, şi  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon“ Iaşi, în vederea reorga­nizării activităţii. Posturile neocupate de aceste unităţi pot fi redistribuite de MS. Deblocarea posturilor se face cu încadrarea unităţilor sanitare în limita de 70% cheltuieli de personal.

S-a încheiat examenul de rezidenţiat

     La 20 mai a.c., a avut loc sesiunea extraordinară a examenului de rezidenţiat, solicitată de MS şi organizată de UMF „Carol Davila“ Bucureşti, la care s-au înscris 420 de candidaţi; 95 din ei au concurat pentru cele 98 de locuri scoase la concurs, iar 325 pentru cele 318 posturi vacante. Timp de patru ore, candidaţii au trebuit să răspundă la cele 200 de întrebări ale testului-grilă.
     Grila de răspunsuri a fost corectată la finalul examenului cu ajutorul unui sistem computerizat.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe