Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Consiliere profesională în specializări medicale

Viața Medicală
Dumitru ŞERBAN joi, 12 iunie 2014
   Peste 450 de studenţi din cadrul UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi vor fi consiliaţi în vederea construirii carierei profesionale în cadrul proiectului european „Consiliere profesională în specializările medicale pentru o carieră de succes“, derulat de UMF „Gr. T. Popa“ Iaşi în parteneriat cu Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi.  
   Proiectul, lansat săptămâna aceasta la Iaşi, are o valoare de aproximativ 1,8 mi­lioane lei şi va fi derulat în perioada mai 2014–octombrie 2015. Obiectivul principal constă în facilitarea procesului de inserţie pe piaţa muncii a 450 de studenţi la specializări medicale din cadrul UMF, prin oferirea de servicii interactive de informare, orientare, consiliere şi stagii de pregătire practică. „Facultăţile de medicină le oferă stagii practice studenţilor în unităţi medicale, însă, de multe ori, aceştia nu ştiu exact ce presupune munca în acea specialitate. De exemplu, în ATI, studenţii vor afla în cadrul acestor stagii ce înseamnă să fii oricând pregătit să fugi la spital, să lucrezi ore lungi într-un ritm extrem de solicitant, să comunici cu familii îndurerate. Ne propunem ca în acest fel să pregătim studenţii în vederea alegerii specialităţii la rezidenţiat“, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, managerul proiectului.
   Prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF Iaşi, spune că profesia medicală este o profesie vocaţională, iar cei care aleg să facă medicină sunt atraşi de mesajele profund umaniste ale acesteia şi de imboldul pe care îl au de a acorda ajutor semenilor aflaţi în nevoie. Dincolo însă de această motivaţie, „este important ca fiecare student să îşi descopere aptitudinile pentru o anumită specializare şi să nu aleagă o specialitate numai în funcţie de vizibilitatea acesteia“. De aceea, consideră profesorul Astărăstoae, instituţiile de învăţământ medical trebuie să-i ajute pe viitorii medici să se orienteze spre un domeniu unde vor fi putea fi performanţi.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.