Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Calitatea profesiei de asistent medical

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 12 noiembrie 2010

   În zilele de 29 şi 30 octombrie a.c. a avut loc cea de-a doua Conferinţă anuală a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala municipiului Bucureşti, cu tema „Profesia de asistent medical şi moaşă la început de secol XXI“. Au participat peste 300 de asistenţi medicali, care au împărtăşit experienţa profesională şi şi-au exprimat opiniile referitoare la profesie şi la dificultăţile întâmpinate în munca de zi cu zi. (...)

   Reuniunea a fost precedată de masa rotundă ce a dezbătut „Creşterea calităţii profesiei de asistent medical“, cu participarea reprezentanţilor şcolilor sanitare private şi de stat pentru asistenţi medicali, ai Facultăţii de Asistenţi Medicali şi Moaşe din cadrul UMF „Carol Davila“ Bucureşti, ai sindicatului Sanitas, dar şi a invitaţilor din străinătate, de la CAS Bucureşti, alături de asistenţi medicali şi moaşe din întreaga ţară, universitari din cadrul UMF „Carol Davila“ şi de la facultăţi de Medicină particulare.
   „Pentru a asigura calitatea serviciilor oferite de asistenţii medicali şi moaşe, trebuie avute în vedere următoarele: ♦ redefinirea rolului şi poziţiei asistentului medical şi al moaşei în echipa medicală ♦ definirea atribuţiilor asistenţilor medicali licenţiaţi ♦ cursuri de specializare şi competenţă, necesitatea existenţei unui plan de carieră pentru asistenţii medicali şi moaşe ♦ găsirea unor soluţii pentru normarea corectă a personalului medical pe baze ştiinţifice, elaborarea de proceduri şi ghiduri de practică pentru asistenţii medicali şi moaşe. Toate acestea şi multe alte propuneri argumentate se vor regăsi într-o scrisoare deschisă, care va fi supusă unei dezbateri publice şi apoi înaintată autorităţilor“, a concluzionat dna Carmen Mazilu, preşedinta filialei Bucureşti a OAMGMAMR, la finalul conferinţei.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.