Newsflash
Știri

ARPIM are un nou președinte

de - dec. 3 2019
ARPIM are un nou președinte

Directorul general Amgen România, Alina Culcea, este noul președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). Ea a fost aleasă în această funcție după ce fostul președinte, Christian Rodseth, a trecut de la poziția de Managing Director al Janssen România, la o alta globală în cadrul aceleași companii.

alina culceaDupă numirea în funcție, Alina Culcea a declarat că, în perioada următoare, ARPIM are trei obiective majore: să rămână un partener de încredere pentru autorități și factori de decizie; să contribuie cu date relevante în sănătate și mai ales  în zona de acces la medicamente, care să poată fi o bază solidă pentru decizii în beneficiul pacienților din România și să rămână aproape de Asociațiile de Pacienți și de mass-media.

,,Vom continua să dezvoltăm și să propunem soluții pentru un acces continuu al pacienților la medicamente innovatoare și la servicii medicale la standarde europene. Un pacient informat, care este diagnosticat la timp și care primește tratamentul de care are nevoie, la momentul oportun, are toate şansele să rămână o persoană activă în societate, independentă, beneficiind de o calitate bună a vieții”, a spus noul președinte ARPIM.

Din conducerea ARPIM mai fac parte Attila Fejer, Director General Eli Lilly România, ales Vicepreședinte în cadrul aceleiași Adunări Generale, și Serge Nicollerat, Director General Servier România, care își păstrează poziția de Vicepreședinte ocupată și până în prezent.

Înainte de a fi aleasă Președinte, Alina Culcea a fost Vicepreședinte ARPIM, începând din februarie 2019, și membră a Boardului încă din anul 2016. Cu o experienţă de peste 19 ani în industria farmaceutică, Alina Culcea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din București. A deţinut poziţii-cheie în companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018, Alina a fost numită Director General al Amgen România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe