Newsflash
Știri

ARPIM are un nou președinte

de Dorina Novac - dec. 12 2022
ARPIM are un nou președinte

Cecilia Radu, director general Novo Nordisk România, este noul președinte al ARPIM, ales în cadrul adunării generale desfășurate în data de 8 decembrie.

Alegerea unui nou președinte a venit în contextul încheierii mandatului actualului Comitet Director, condus de Alina Culcea, director general Amgen România, aceasta neavând posibilitatea de a candida pentru un nou mandat, conform statutului Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Cecilia Radu

Citește și: ARPIM: România are oportunitatea de a crea cadrul unei abordări unitare a cancerului

„Sunt mândră și onorată de acești ani în care am reușit, împreună cu echipa ARPIM, să consolidăm parteneriatele strategice cu factorii de decizie, cu Asociațiile de Pacienți, cu alte asociații ale industriei, cu mass-media, pentru a promova împreună soluții în beneficiul pacienților români. În acești trei ani, ARPIM a contribuit la proiecte relevante precum Planul Național de Combatere a Cancerului, un cadru mai bun de prevenție în diabet, rambursarea vaccinurilor, un acces mai bun al pacienților la medicamente de ultimă generație și a lansat Pactul pentru Inovație în Sănătate, un proiect strategic care are potențialul de a redefini aspecte importante ale Sistemului de Sănătate”, a declarat Alina Culcea, fost președinte ARPIM.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Cecilia Radu, director general Novo Nordisk România, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, după care a activat în industria farmaceutică, parcurgând toate treptele profesionale, de la reprezentant medical la poziții de management, atât în companii farmaceutice producătoare de medicamente inovative, cât și de medicamente generice.

Din iulie 2020 și până în prezent, Cecilia Radu a fost vicepreședinte ARPIM, fiind activ implicată în activitățile asociației.

„ARPIM este o asociație ce pune în centrul activității sale pacienții din România, nevoile acestora precum și asigurarea accesului lor la medicamente de ultimă generație și la servicii medicale performante. De aceea, sunt încântată să preiau președinția asociației și să contribui, pe mai departe – împreună cu noul Comitet Director și toți membrii – la îndeplinirea obiectivelor noastre. ARPIM va continua să fie partenerul de încredere al autorităților și comunității medicale pentru a găsi împreună soluții la provocările cu care ne confruntăm ca societate, a genera progres și a dezvolta un sistem de sănătate performant în România. Mulțumiri sincere Comitetului Director ce tocmai își incheie mandatul pentru leadership-ul arătat și realizările din acești ani intenși și complicați!”, a declarat Cecilia Radu, noul președinte ARPIM.

Alături de Cecilia Radu, în Comitetul Director ARPIM au fost aleși și doi vicepreședinți – Iulia Ionescu (Country Lead Sanofi România), Florentina Pancescu (Country Lead UCB România).

Noul Comitet Director este completat de patru membri: Michel Eschenbrenner (director general Servier România), Adriana Stara (Director General AbbVie România), Jan Hendrik Sitz (director general Boehringer Ingelheim România), Marcelo Rainer (director general Novartis România).

Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de director executiv.

Totodată, în cadrul întâlnii Adunării Generale a fost votată și intrarea în ARPIM a unui nou membru, Gilead Sciences, companie biofarmaceutică americană specializată în tratamente pentru infecţia HIV.

ETICHETEARPIM

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe