Newsflash
Știri

Alte două cazuri de coronavirus, confirmate astăzi în România

de Florentina Ionescu - feb. 28 2020
Alte două cazuri de coronavirus, confirmate astăzi în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat astăzi într-o conferință că încă doi români au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie din Timișoara și de un bărbat din Maramureș.

Nelu Tătaru a oferit mai multe informații astăzi, în conferința de presă care a avut loc la sediul MAI. Testele au confirmat, așadar, încă două cazuri de coronavirus la noi în țară.

Bărbatul din Maramureș are 45 de ani și vine din afara zonelor carantinate din Italia. El s-a întors în țară pe 25 februarie, fiind bolnav încă de când se afla acolo, a explicat Nelu Tătaru. El a fost la medic în Italia, unde i s-a prescris un tratament simptomatic, iar apoi a plecat spre România. Pentru că avea febră, bărbatul s-a prezentat la un spital din Maramureș, din localitatea din care este. I s-au făcut testele necesare, a mai explicat Nelu Tătaru, apoi a fost transferat la Centrul de Boli Infecțioase Cluj. Astăzi a venit confirmarea că bărbatul este pozitiv la coronavirus.

infectie coronavirus cazuri confirmate romania2

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani din Timișoara. Aceasta a mers o zi la Bergamo, pe 17 februarie, s-a întors, iar pe 25 februarie prezenta un prim simptom, de subfebrilitate. Secretarul de Stat a mai spus că pe 27 februarie femeia a fost la spital pentru evaluarea stării de sănătate. I s-a făcut o testare, i s-a dat un tratament, apoi femeia a mers acasă, stând în izolare. Astăzi, testarea femeii a arătat că este confirmată pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus.

În total, numărul total de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus (boala COVID-19) se ridică la trei în țara noastră.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe