Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A 12-A REUNIUNE ROMÂNO-MAGHIARĂ DE ONCOPEDIATRIE

Viața Medicală
Dr. Sebastian NICOLAU vineri, 13 noiembrie 2009

Municipiul Cluj-Napoca a găzduit, între 23 şi 24 octombrie a.c., a 12-a Reuniune româno-maghiară de Oncopediatrie. Întâlnirea a prilejuit două „premiere“. Prima: datorită demersurilor întreprinse de Societatea Română de Oncohematologie Pediatrică (SROHP) pe lângă Societatea Internaţională de Oncologie Pediatrică (SIOP) şi la UMF „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca, lucrările s-au desfăşurat sub egida acestor prestigioase instituţii. (...)

Cea de-a doua: participanţii tradiţionalei reuniuni bilaterale au avut plăcuta surpriză de a constata prezenţa şi a unor oaspeţi din Bulgaria, Cehia, Serbia şi SUA, ceea ce a permis creşterea nivelului dezbaterilor. În acest context, s-a putut constata că în ţările prezente s-au făcut progrese semnificative în domeniul Oncopediatriei, constând, în mod deosebit, în introducerea, în terapia oncologică pediatrică, a transplantului medular şi de celule stem, şi a posibilităţilor tehnice de investigaţie (exemplu: CT, IRM, PET-CT).
   Ar mai fi de remarcat faptul că lucrările s-au desfăşurat în limba engleză, ca şi numărul important de comunicări pentru acest tip de manifestări – 46, din care 40 susţinute în plen, în cele două zile. (...)
Articolu integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.