Newsflash
Știri

939 de cazuri de gripă la București

de Dorina Novac - ian. 27 2020
939 de cazuri de gripă la București

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii.

Gabriela Firea a convocat un comandament, la Primăria Capitalei, și a precizat că au existat cereri din partea părinților pentru a închide unitățile de învățământ din cauza cazurilor de gripă, însă decizia nu aparține Primăriei. 

influenza-156098_1280

„Primăria Capitalei și primăriile de sector care au în administrare școlile nu pot decide momentul în care pot fi închise școlile. (...) Având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea acesteia o poate stabili Ministerul Sănătății. Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu trebuie să spunem că nu se întâmplă nimic. Ni se cere insistent să întrerupem cursurile. Îi înţeleg pe părinţi, dar cred că trebuie să urmăm sfatul medicilor şi sfatul persoanelor competente”, a mai spus Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a precizat că în Capitală au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut.

„În ceea ce privește gripa, avem o situație în creștere. Astfel, avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii. Pentru a face o comparație, anul trecut, la 1 februarie, aveam în București 817 cazuri. Este o ușoară creștere a numărului de îmbolnăviri. Nu este de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare de gripă de sezon”, a declarat Gabriela Firea.


Notă autor:

Sursă imagine: pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe