Newsflash
Știri

Statinele și riscul de hemoragie intracraniană

de Dr. Mădălina Badea - mai 15 2020
Statinele și riscul de hemoragie intracraniană

O metaanaliză a 19 studii clinice, prezentată în cadrul întâlnirii anuale a Societății Americane de Neurologie, a arătat că beneficiul statinelor în prevenția accidentului vascular cerebral ischemic depășește substanțial riscul de hemoragie intracraniană.

 Analiza de senzitivitate a datelor obținute de la 35.842 de pacienți a indicat o tendință de creștere a riscului de hemoragie intracraniană secundară la cei tratați cu statine, dar privind imaginea de ansamblu și ținând cont de prevalența mult mai crescută a evenimentelor ischemice, oprirea tratamentului cu statină nu pare justificată nici măcar la pacienții cu factori de risc pentru evenimente hemoragice de această natură.

poza 3

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe