Societatea Română de Microbiologie trage un semnal de alarmă în Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene (World Antimicrobial Awareness Week 2020).
Un mesaj publicat de reprezentanții Societății Române de Microbiologie (SRM) atrage atenția asupra rezistenței la antibiotice:
„Antibioticele acționează doar împotriva infecțiilor bacteriene. Mai mult, utilizarea inadecvată a antibioticelor crește riscul rezistenței la acestea, ceea ce înseamnă un risc chiar și în cazul infecțiilor simple. Unii pacienți cu COVID-19 pot dezvolta co-infecții bacteriene, și în acest caz medicii pot prescrie antibiotice pentru a trata infecția bacteriană secundară la pacienții respectivi”, se arată pe pagina oficială a SRM.
Potrivit OMS, Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene are scopul de a crește gradul de conștientizare asupra rezistenței antimicrobiene la nivel global și de a încuraja cele mai bune practici în rândul populației generale, profesioniștilor din domeniul sănătății și nu numai, pentru a evita răspândirea infecțiilor rezistente la medicamente.
„Mai mulți factori – inclusiv folosirea excesivă a medicamentelor la oameni, la animalele din gospodărie, în agricultură, precum și accesul precar la apă curată, la serviciile de canalizare și la igienă – au accelerat la nivelul întregii lumi rezistența la antimicrobiene”, se arată într-un comunicat de presă recent al Organizației Mondiale a Sănătății.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe