Newsflash
OPINII

Sprijin ICN pentru refugiaţi

de Biroul de presă OAMGMAMR - sept. 2 2022
Sprijin ICN pentru refugiaţi

Howard Catton, CEO al Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN), s-a întâlnit, la București, cu asistenţii medicali de la serviciul de ambulanţă și a vizitat un centru de refugiaţi.

Acolo a văzut cum sunt folosite donaţiile ICN pentru furnizarea de medicamente și consumabile pentru serviciul de ambulanţă. După vizită, acesta a declarat: „Unele dintre primele persoane pe care le întâlnesc [n. red.: oamenii care sosesc din Ucraina] când coboară din tren sunt asistenţii medicali, care le urează bun venit și le evaluează starea fizică și psihică”.

Potrivit raportului din iunie, ICN a făcut o donaţie către Ordinul Asistenţilor Medicali din România pentru sprijinul echipelor de ambulanţă, din care fac parte mulţi asistenţi medicali care lucrează cu refugiaţii ucraineni sosiţi în România. „Mulţi dintre angajaţii de pe ambulanţa din România sunt voluntari care lucrează în ture neplătite (...). Banii pe care i-am oferit au fost direcţionaţi către costurile echipamentelor esenţiale pentru acest personal, inclusiv bandaje, echipamente de prim ajutor și alte materiale medicale de bază”, a adăugat Howard Catton.

Refugiaţii ucraineni care ajung în gara din București sunt adesea subnutriţi, epuizaţi și deshidrataţi. Unii au răni minore, iar alţii au afecţiuni cronice, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare, care nu au fost tratate de săptămâni întregi. Serviciul de ambulanţă primește pe oricine dorește să fie consultat și evaluat, non-stop, le acordă primul ajutor și îi triază, iar pe cei care au nevoie îi îndrumă către serviciile tradiţionale de sănătate din România.

Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenţilor Medicali, a declarat: „Asistenţii medicali din România au fost din nou în prima linie de sprijin, de data aceasta pentru a face faţă unei crize umanitare în curs de desfășurare, cauzată de invazia rusă în Ucraina. În echipele medicale de ambulanţă, în centrele de refugiaţi, în taberele de prim ajutor, ca voluntari, asistenţii medicali se află acolo unde este nevoie, la momentul potrivit, oferind îngrijiri pline de compasiune. Ordinul Asistenţilor Medicali și Moașelor din România dorește să felicite ICN pentru cele două donaţii succesive către serviciul de ambulanţă din România, în sprijinul eforturilor asistenţilor medicali de a ajuta refugiaţii”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe