Newsflash
Știri

Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare

de Florentina Ionescu - ian. 13 2023
Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare

După aproape 50 de ani, Spitalul Municipal Câmpulung are o nouă secţie de sterilizare, cu aparatură de ultimă generaţie din fonduri europene.

Este a treia secţie din cadrul spitalului pe care primarul Elena Lasconi o modernizează şi dotează la standarde europene, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul AGERPRES.

Primarul Elena Lasconi a finalizat de modernizat cea de-a treia secţie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, pe care a reuşit să o doteze cu aparatură de ultimă generaţie, din fonduri europene. 

sectie sterilizare spital campulung

Valoarea investiţiei se ridică la aproape 2,5 milioane de lei (1.408.081 de lei aparatura din fonduri europene şi 935.096 de lei reprezentând amenajarea spaţiului din fondurile spitalului şi bugetul local).

Aparatură de ultimă generație

„După aproape 50 de ani de aşteptare avem o secţie de sterilizare ca afară la Spitalul Municipal Câmpulung. Asta înseamnă siguranţă pentru sănătatea muscelenilor. Aparatura pe care am achiziţionat-o din fonduri europene este de ultimă generaţie. Aici se sterilizează biberoanele folosite în secţia de Neonatologie şi instrumentarul medical din tot Spitalul Municipal şi Policlinică. Până acum, pentru sterilizare se foloseau aparate din anii ’70”, a declarat primarul Elena Lasconi.

Secţia de sterilizare se adaugă Secţiei de Pediatrie şi celei de Oncologie pe care primarul a reuşit să le reabiliteze şi doteze la nivel european.

Sprijin acordat de Asociația La Primul Bebe

Noua Secţie de Pediatrie a fost inaugurată în primăvara anului 2022, fiind modernizată cu ajutorul fondurilor strânse din donaţii şi cu sprijinul Asociaţiei La Primul Bebe, care a investit 354.000 de euro, iar primăria a suplimentat cu peste 60.000 de lei pentru a amenaja restul spaţiilor care nu erau prinse în proiectul iniţial (cantina, bucătăria şi cabinetele medicilor).

După 40 de ani, peste 25.000 de copii, care trec anual pragul Secţiei de Pediatrie, pot fi trataţi în condiţii ca afară.

De asemenea, la începutul lui 2022, a fost inaugurată noua secţie de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, care a fost la rândul său dotată cu mobilier nou şi aparatură medicală de ultimă generaţie. În mai puţin de doi ani de mandat, primarul Elena Lasconi reuşit să obţină resursele necesare pentru a finaliza proiectul, găsit la preluarea mandatului fără finanţare.

Investiţia s-a ridicat la aproape 1 milion de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe