Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru de chirurgie experimentală și training, construit în Cluj-Napoca

de Magdalena Tănăsescu - iul. 8 2024
Centru de chirurgie experimentală și training, construit în Cluj-Napoca

Printr-un proiect în valoare de 47,16 milioane de lei, în Cluj-Napoca va fi construit un centru de simulare, training și cercetare pentru dezvoltarea competențelor profesionale și un centru de chirurgie experimentală și training.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, a semnat contractele de finanțare câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Valoarea totală a contractelor este de 69,3 milioane de lei și vizează două proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii universitare. 

Clădirea care va găzdui cele două centre va fi ridicată pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați și va dispune de 246 de locuri pentru spații de lectură și recreere, precum și de 99 de locuri destinate studenților proveniți din mediile defavorizate.

Un al doilea proiect câștigat de UMF „Iuliu Hațieganu” vizează Reabilitarea Căminului 10 din campusul studențesc Hașdeu. 
Valoarea acestui proiect este de 22,14 milioane de lei și constă în modernizarea a 220 de locuri de cazare în cămin. 90 dintre acestea sunt destinate studenților din mediile defavorizate. 

„Fondurile câștigate prin Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi direcționate către două proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii universitare, menite să îmbunătățească considerabil calitatea educației și a cercetării în cadrul universității noastre...Prin aceste proiecte, ne propunem să dezvoltăm facilități de top care să răspundă nevoilor studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor noștri, contribuind astfel la formarea unor profesioniști de excepție în domeniul medical și farmaceutic”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, într-un comunicat remis redacției. 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe