Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Oncologic Medex, deschis în Sângeorgiu de Mureș

de Magdalena Tănăsescu - iul. 11 2024
Spitalul Oncologic Medex, deschis în Sângeorgiu de Mureș

Un nou spital oncologic va funcționa, începând din 12 iulie a.c., în localitatea Sângeorgiu de Mureș, pe str. Plutelor nr. 8, din județul Mureș.

Potrivit unui comunicat al Fundației pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș, unitatea sanitară are o suprafață de peste 10.700 mp, 5 niveluri operaționale, 52 de saloane cu 116 paturi de spitalizare și beneficiază de tehnologie de ultimă generație.

Este vorba de 3 buncăre ce găzduiesc cele mai noi aparate de investigație oncologică și primul PET-CT din județul Mureș. Construcția spitalului a demarat în martie 2022, iar lucrările au fost finalizate în decembrie 2023. 

Realizat cu o investiție totală de 33 milioane de euro, Spitalul Ocologic Medex asigură un Ambulatoriu cu 18 specialități medicale: Oncologie, Radioterapie, Cardiologie, Alergologie, Imunologie, Pneumologie, Gastroenterologie, Dermatologie, Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, Ginecologie, Urologie, ORL, Chirurgie OMF, Hematologie, Endocrinologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie Generală și Chirurgie Toracică. 

„Acest proiect important a fost dus la bun sfârșit de Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș, organizație non-profit, formată dintr-un grup de membri fondatori dedicați ce și-au propus să-și valorifice resursele pentru a construi un spital care să răspundă nevoilor imediate ale comunității”, se arată în comunicatul citat.

Spitalul deține, totodată, o serie de laboratoare de înaltă precizie, printre care Laboratorul de Radiologie și Imagistică medicală, dotat cu radiograf, mamograf cu stereotaxie si tomosinteza, RMN, CT, ecografe, osteodensitometru. 

Există și un Laborator de Radioterapie, configurat cu 2 buncăre pentru acceleratoare și unul pentru brahiterapie, echipamentul de radioterapie internă fiind unicul din Târgu-Mureș. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe