Newsflash
Știri

Seniorii oncologiei clujene l-au omagiat pe prof. dr. Ion Chiricuţă

de L. Budin - iun. 19 2023
Seniorii oncologiei clujene l-au omagiat pe prof. dr. Ion Chiricuţă

În cadrul conferinței, s-a lansat volumul «Cum credeți că va arăta medicina după pandemie?», cu opiniile a 65 de specialiști din centrele universitare din țară.

Seniorii oncologiei clujene l-au omagiat pe colegul, profesorul şi mentorul lor, prof. dr. Ion Chiricuţă, în cadrul Conferinţei Naţionale „Zilele Prof. Ion Chiricuţă 1958-1988 - Interdisciplinaritate în diagnosticul şi tratamentul precoce al neoplaziilor”, găzduită de UMF „Iuliu Hațieganu”.

În cadrul sesiunii omagiale, moderată de dr. Tudor Horia Gavrilescu, au conferențiat foşti colegi şi colaboratori ai profesorului: acad. Nicolae Ghilezan, acad. Nicolae Benga, prof. dr. Zoltan Uray, dr. Sorin Popescu, dr. Liviu Roman, dr. Virgil Razesu, prof. Ljubomir Petrov, se subliniază într-o informare trimisă Agerpres.

 

 

Au fost evocate momente reprezentative şi inedite din activitatea şi colaborarea profesorului cu colaboratorii şi echipa sa, se mai arată.

Trei tineri medici rezidenţi au fost premiaţi în cadrul conferinței. În cadrul manifestărilor, s-a lansat o carte care cuprinde opiniile a 65 de specialişti în medicina românească, din toate centrele universitare.

Universitatea noastră a găzduit astăzi, 16 iunie, lansarea volumului «Cum credeți că va arăta medicina după pandemie?», care cuprinde opiniile a 65 de medici și cadre didactice universitare din ţară”, se arată pe pagina de Facebook a UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. 

Volumul a fost coordonat de academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române, şi de Grigore Iuga, directorul de relaţii publice al Asociaţiei Medicale Române.

 

 

La lansarea cărții au participat autori din Cluj-Napoca care au contribuit la realizarea volumului, cadre didactice din universitatea clujeană, precum și personal medical de specialitate din județ, se mai precizează în postare. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe