Newsflash
Știri

APAN organizează cea de-a șasea ediție a conferinței naționale Tineri cu Scleroză Multiplă

de L. Budin - oct. 25 2023
APAN organizează cea de-a șasea ediție a conferinței naționale Tineri cu Scleroză Multiplă

Evenimentul dorește să creeze un spațiu sigur pentru pacienții tineri, cu informație medicală actuală și întâlniri cu specialiști din domeniul sănătății.

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România - APAN organizează anul acesta cea de-a șasea ediție a conferinței naționale Tineri cu Scleroză Multiplă, în perioada 27-29 octombrie, la Timișoara, se arată într-un comunicat. 

Evenimentul își dorește să creeze un spațiu sigur și de încredere pentru persoanele tinere, diagnosticate cu scleroză multiplă, unde să existe informație medicală actuală și întâlniri cu specialiști din domeniul sănătății. Vine cu numeroase surprize din partea celor de la compania de consultanță Ascendis, care anul acesta vor fi facilitatorii workshopurilor pregătite și gândite să sudeze o comunitate care să funcționeze la potențial înalt și care să știe să își manifeste atât necesitățile, dar să ofere si soluții.

Asociația noastră își propune, prin organizarea acestui eveniment dedicat tinerilor, să consolideze relațiile comunitare locale și nu numai. Ne dorim să punem accent pe importanța ventilării diagnosticului de către o persoană nou diagnosticată și pe beneficiile împărtășirii propriilor experiențe cu comunitatea de SM. Astfel, contribuim activ la îmbunătățirea rețelei care poate să ofere sprijin și suport persoanelor nou diagnosticate”, a declarat Eduard Andrei Pletea, vicepreședinte APAN.

Pe plan mondial există 2,8 milioane de oameni diagnosticați cu scleroză multiplă, dintre care peste un milion se află în Europa. Se estimează că în România sunt cel puțin 12.000 de persoane diagnosticate cu această afecțiune cronică. La nivel national, cifrele pot varia substanțial din cauza lipsei unui registru de pacienți.

Diagnosticarea se realizează preponderent în intervalul de vârstă cuprins de la 20 până la 40 de ani, conferind sclerozei multiple, printre altele, valența celei mai invalidante afecțiuni a adultului tânăr. „Boala cu o mie de fețe” cauzează simptome multiple, care diferă de la individ la individ.

Sesiunile informaționale pregătite anul acesta pentru participanți se vor concentra asupra temelor următoare: liniile de tratament disponibile in România și monitorizarea diagnosticului de SM; psihosomatica diagnosticului de SM și mecanismele psihologice implicate în acceptarea acestuia; „Cum îmi fac tratamentul acasă?” Reacții adverse și aderență la tratament.

Pe data de 28 octombrie se vor înregistra sesiunile susținute de specialiști, care vor fi redate ulterior pe pagina de YouTube a asociației.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe