Newsflash
Știri

SCJU Târgu Mureș va avea serviciu de telemedicină

de Dorina Novac - apr. 1 2022
SCJU Târgu Mureș va avea serviciu de telemedicină

Secția de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureș va beneficia de serviciul de telemedicină existent în România începând din luna iunie 2022.

Din rețeaua națională de telemedicină fac deja parte 8 centre de Terapie Intensivă Neonatală: Marie Curie București, Constanța, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Craiova, Pitești.

SCJU Targu Mures

Integrarea Secției în rețeaua de telemedicină face parte din proiectul Asociației Cristi Vasiliu/ACV.

Citește și: Secţia ATI a SCJU Târgu Mureş, dotată cu echipamente performante

telemedicina

„Este un gest expraordinar, un gest nobil şi lăudabil, acela de a te implica activ în sprijinirea posibilităţii de a oferi pacienţilor, şi aici vorbim de nou-născuţi cu afecţiuni grave, servicii medicale la standarde de înaltă calitate. Un astfel de sistem modern de telemedicină va permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților, precum şi scurtarea timpilor de decizie şi intervenţie pentru micuţii pacienţi”, a precizat Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe