Newsflash
Știri

Salonul de iarnă al medicilor, la start

de Demostene ŞOFRON - dec. 9 2022
Salonul de iarnă al medicilor, la start

Limbaje plastice elaborate, echilibru cromatic, imagini pline de prospeţime, confesiuni ce pot fi „citite” în fiecare culoare în parte. Astfel poate fi descrisă ediţia de anul acesta a „Salonului de iarnă al medicilor”.

Vernisajul celei de a 52-a ediţii a „Salonului de iarnă al medicilor”, o ediţie cu multe și frapante noutăţi, a avut loc luni, 5 decembrie, la Cluj-Napoca. De remarcat numărul mare al expozanţilor, 67, mult peste ediţiile ultimilor cinci-șase ani.

salon

Este de menţionat și prima selecţie a lucrărilor unei asistente, Maria Gâţan Rettegy (fizioterapie). Nu în ultimul rând, este pentru prima dată când sunt prezenţi cu lucrări și studenţi mediciniști.

Limbaje plastice elaborate

Ediţia de anul acesta reunește lucrări de pictură, grafică, sculptură lemn, fotografie, ceramică, arte decorative. Mă opresc asupra graficii semnate de Petronela Rusu, dar și asupra ilustraţiilor pentru copii realizate de Raluca Ciorceri.

De interes sunt și desenele semnate de Radu Moga și Tiberiu Tamaș. Impresionează „Culori medievale” și „Timp” – mătase pictată de Milena Coroș Korosi.

Atrag atenţia și cele două lucrări ale Corinei Jecan, „Mesteceni” și „Turnul Croitorilor”, sau efectele obţinute de Florin Gavrilaș din culori suflate.

Ioana Micluţia ne reamintește de Klimt, iar icoanele Silvanei Chișu ne aduc aminte că ne apropiem de Sărbătoarea Nașterii Domnului. De apreciat este și munca de Sisif a Marianei Casian (mărgelele sale se impun atenţiei încă de la bun început).

Trebuie amintită și ceramica semnată de Alexandra Gheorghiu și Romana Vulturar, dar și exemplul de esenţializare în sculptură dat de dr. Corneliu Sofineti.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe