Newsflash
Cultură

Romanian Creative Week are loc în luna mai, la Iași

de Florentina Ionescu - apr. 12 2023
Romanian Creative Week are loc în luna mai, la Iași

Iaşul devine capitala dansului în luna mai. La Romanian Creative Week vor avea loc opt spectacole de dans celebre la nivel internaţional, un concurs şi două workshop-uri.

Opt spectacole de dans contemporan, flamenco, teatru-dans şi street dance, dintre care şapte realizate de trupe româneşti şi unul de artişti spanioli, vor avea loc în luna mai. O competiţie de street dance dedicată celor mai talentaţi tineri dansatori. Două ateliere de hip-hop care îi vor încânta, deopotrivă, pe copii şi pe adulţi. Muzică live şi multe alte surprize. Aşa va arăta Iaşul, timp de patru zile, odată cu prima ediţie a festivalului de dans HazarDance, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

creative week

Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, decorată în stil rococo şi considerată una dintre capodoperele teatrelor europene, scenele mai mici ale instituţiei de cultură, precum şi Teatrul Luceafărul şi diverse spaţii neconvenţionale din oraş vor găzdui HazarDance, festival organizat, în perioada 22-25 mai, de Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative româneşti.

HazarDance, parte a secţiunii Content Creation a RCW, este curatoriat de coregrafa şi dansatoarea Teodora Velescu şi de actorul, coregraful şi dansatorul Ştefan Lupu.

„Romanian Creative Week îşi propune, încă de la această primă ediţie a HazarDance, să transforme Iaşul în capitala dansului. Festivalul va aduce în oraş unele dintre cele mai populare spectacole de dans la nivel naţional şi internaţional, iar acest lucru ne dorim să devină o tradiţie în următorii ani. Invităm publicul să se bucure alături de noi, mai ales că programul festivalului cuprinde multe alte surprize. HazarDance este despre plăcerea de a experimenta, a vibra, a visa... altfel”, arată curatorii festivalului.

Flamenco şi dans contemporan

HazarDance va debuta spectaculos, în 22 mai, cu show-ul de flamenco şi dans contemporan „El Salto”, în coregrafia lui Jesús Carmona. Spectacolul cunoscuţilor artişti spanioli va putea fi văzut, începând cu ora 20.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.

Ziua de 23 mai va fi marcată de trei spectacole de dans, desfăşurate în diferite locaţii din Iaşi. De la ora 16.00, în Grădina Botanică, publicul va putea admira „Altă oră de dans”, descris de organizatori drept o combinaţie de stand-up comedy, dialog, real time composition, interactivitate, dans contemporan, hip-hop, improvizaţie şi teatru. Coregrafia este realizată de Răzvan Rotaru şi de Filip Stoica, fondatorii companiei Scuze Noi.

Tot în 23 mai, de la ora 18.00, Sala Uzina a Teatrului Naţional Iaşi va găzdui spectacolul „Despre tine (o versiune)”, prezentat de Centrul Naţional al Dansului. Coregrafia este semnată de Vava Ştefănescu.

Ziua de 23 mai se va încheia, la Teatrul Luceafărul, cu spectacolul de dans contemporan „Humans | Bodies | Images”, prezentat de Linotip-Centru Independent Coregrafic. Ioana Marchidan semnează coregrafia.

Ziua Shakespeare

Ziua Shakespeare, 24 mai, va fi marcată la HazarDance prin spectacolul de teatru-dans „Hamlet”, în coregrafia lui Gabriel Scalschi, eveniment care va avea loc, de la ora 17.30, în Sala Uzina a Teatrului Naţional Iaşi. Iar de la ora 20.00, la Teatrul Luceafărul, publicul este invitat la „romeo@julia.com”, prezentat de M Studio. Coregrafia îi aparţine lui Fren_Ak.

HazarDance va continua în forţă, în 25 mai, cu competiţia Battle Street Dance, în care concurenţii se vor putea întrece, individual şi pe echipe, în dans şi creativitate.

Ultima zi a festivalului va oferi publicului şi două spectacole superbe. „Cataclisma”, spectacol de dans contemporan produs de Unteatru, va avea loc la Sala Studio a Teatrului Naţional Iaşi, de la ora 18.00, coregrafia fiind realizată de Andrea Gavriliu.

Seara se va încheia la Teatrul Luceafărul, de la ora 20.30, cu spectacolul de dans contemporan şi arte performative „Cosmic Latte”, al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, după un concept aparţinând lui Ştefan Lupu.

HazarDance va aduce la Iaşi şi două workshop-uri de hip-hop, dedicate copiilor şi adulţilor, organizate de Quasar Dance, primul club de street dance din Iaşi, care numără sute de membri.

Pentru informaţii legate de accesul la spectacolele HazarDance, publicul este invitat să urmărească site-ul www.romaniancreativeweek.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe