Newsflash
Hi-tech & Gadgets

România, țara din UE cu cele mai multe decese cauzate de poluare

de Dorina Novac - apr. 19 2022
România, țara din UE cu cele mai multe decese cauzate de poluare

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese cauzate de poluare. Anual, 25.000 de români mor din cauza aerului pe care îl respiră.

Un startup autohton își propune să grăbească tranziția României către energia verde, printr-un proiect inovator. Mai exact, mai mulți profesioniști din domeniul energiei regenerabile lansează o colecție de NFT-uri: Energy Vampires. 

poluare

„Din fericire, avansul tehnologic ne permite astăzi producerea la scară largă a energiei electrice din surse regenerabile (apă, vânt, soare), denumită și energie verde deoarece pentru producerea acesteia nu sunt degajate în atmosferă gaze cu efect de seră. Startupul nostru își propune să sprijine eforturile de diminuare a poluării, printr-un proiect care îmbină două dintre industriile cu potențial major de creștere în următorii ani: blockchainul și energia verde”, a menționat Ionuț Vasilică, cofondator Energy Vampires.

Valentin Albu, cofondator Energy Vampires, a subliniat că NFT-urile au potențialul de a revoluționa arta, industria de entertainment, dreptul la proprietate și multe alte domenii.

Însă, crede că peste 95% din colecțiile de NFT-uri nu vor mai valora nimic în următorii 5 ani și asta pentru că, de cele mai multe ori, fondatorii nu gândesc mai departe de momentul lansării acestora, unicul lor scop fiind de a capitaliza financiar de pe urma unei industrii care crează efervescență în momentul de față.

Colecția de NFT-uri Energy Vampires va fi lansată în luna mai. Lansarea colecției va avea loc în două etape: pre-sale și public sale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe