Newsflash
ACTUALITATE Știri

România cheltuie anual 220 de milioane de lei pentru BPOC

de Magdalena Tănăsescu - nov. 17 2023
România cheltuie anual  220 de milioane de lei pentru BPOC

Conform ultimelor statistici, România cheltuie anual aproximativ 220 de milioane de lei pentru 81.000 de cazuri de spitalizare, continuă și de zi, a pacienţilor cu boală pulmonară obstructivă cronică.

Această sumă reprezintă 1% din bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, reiese dintr-un comunicat al Societăţii Române de 
Pneumologie (SRP).

„În România, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) are un impact important asupra populaţiei generale. Aproximativ 8,3%  dintre români sunt diagnosticaţi cu această boală care generează costuri importante la nivelul sistemului de sănătate. Pacientul cu BPOC stă mai multe zile internat în spital. O analiză preliminară făcută de SRP arată că, la nivelul unui an calendaristic, peste 60% dintre pacienţi au o durată a spitalizării de cel puţin 5 zile, o proporţie semnificativă dintre ei depășind 8 zile”, se menţionează în comunicat. 

Primul pas în diag­nosticarea BPOC îl reprezintă spirometria. De aceea, SRP anunţă că în perioada 18-19 noiembrie, în intervalul 10:00-22:00, medici și tehnicieni vor efectua spirometrii gratuite în Sun Plaza, București.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe