Newsflash
Știri

RECOVERY: dexametozona, utilă în formele severe de COVID-19

de Dr. Mădălina Badea - sept. 25 2020
RECOVERY: dexametozona, utilă în formele severe de COVID-19

Agenţia Europeană a Medicamentelor susţine utilizarea dexametazonei în formele severe de COVID-19, ca urmare a rezultatelor studiului RECOVERY.

Se recomandă pentru pacienţii cu vârsta peste 12 ani și greutatea peste 40 kg, care au necesar de oxigen suplimentar sau sunt ventilaţi mecanic. Aceasta poate fi administrată oral sau injectabil, în doză de 6 mg/zi, până la 10 zile.

        Rezultatele preliminare ale studiului RECOVERY au aratat că tratamentul cu dexametazonă, comparativ cu îngrijirea uzuală, scade mortalitatea cu 35% la cei ventilaţi mecanic și cu 20% la cei cu necesar de oxigen suplimentar, fără impact asupra celor care nu prezintă insuficienţă respiratorie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe