Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Omicron: Africa de Sud a trecut de vârful infectărilor fără multe decese

Viața Medicală
L. Budin vineri, 31 decembrie 2021, ora 11:48

Autoritățile din Africa de Sud au anunțat joi, 30 decembrie, că țara a trecut de vârful infectărilor cauzată de noua tulpină Omicron, fără să se constate o creștere importantă a numărului de decese.

Toți indicatorii sugerează că țara a trecut de vârful celui de-al patrulea val a pandemiei COVID-19, a declarat președinția țării, într-un comunicat preluat de AFP și Le Monde. Autoritățile au anunțat relaxarea anumitor restricții sanitare, respectiv a celor legate de circulația pe timp de noapte.

vaccinare-africa

Numărul noilor infectări a scăzut cu aproape 30% săptămâna trecută (circa 89.000 de cazuri), comparativ cu săptămâna precedentă (peste 127.000 de cazuri).

Numărul spitalizărilor a scăzut în 8 provincii din 9.

„Cu toate că varianta Omicron este foarte transmisibilă, procentul de spitalizări a fost mai scăzut ca în cazul valurilor precedente ale pandemiei”, a subliniat președinția țării.

Varianta Omicron a fost identificată pentru prima dată în Botswana și în Africa de Sud, la sfârșitul lunii noiembrie 2021. A devenit rapid dominantă în Africa de Sud, provocând o creștere exponențială a numărului de infectări.

La ora actuală, tulpina produce infectări în circa 100 de țări, conform Organizației Mondiale a Sănătății, afectând inclusiv persoanele vaccinate și cele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, subliniază Le Monde.

Etichete: anunt africa de sud val infectari omicron varf depasit decese putine

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.