Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Psihologul Alexandru Pleșea: telefonul mobil scade eficiența aparatelor medicale

de Florentina Ionescu - feb. 4 2020
Psihologul Alexandru Pleșea: telefonul mobil scade eficiența aparatelor medicale

Statisticile arată că la nivel mondial, 4,78 miliarde de persoane dețin un telefon mobil, iar printre acestea se află și personalul medical. Psihologii atrag atenția asupra faptului că telefonul mobil scade puterea sau eficiența aparatelor medicale din spitale.

Peste 61% dintre locuitorii planetei, adică 4,78 miliarde de persoane dețin un telefon mobil, iar 45,12% (3,5 miliarde) au un smartphone, cu peste 1 miliard mai multe persoane decât în anul 2016, potrivit site-ului statista.com

telefon mobil medici aparate medicale

Psihologul Alexandru Pleșea afirmă că utilizarea telefoanelor mobile în preajma aparatelor medicale poate avea efecte nefaste, cauzând interferențe.

Telefoanele inteligente pot perturba aparatura medicală

În 2011, Agenția Internațională de depistare și rezolvare a Cancerului a făcut public un studiu realizat pe un larg eșantion și a rezultat că radiațiile emise de telefon sunt un „posibil risc cancerigen”, fără să dea timpul de folosire a telefonului și ce înseamnă „posibil” risc.

Totuși, unii mai nerăbdători cu inima dintre noi au început să vadă că telefonul mobil care stă lângă stimulatoare cardiace, defibrilatoarele implantabile și aparatele auditive cauzează interferențe și modificări ale acestora. Astfel, acestor aparate medicale scăzându-le puterea sau eficiența”, a explicat Alexandru Pleşea, sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. 

Psihologul Alexandru Plesea
Psihologul Alexandru Plesea

El amintește de un exemplu foarte des întâlnit: avioanele care decolează și aterizează, situație în care „o adunare mare de frecvențe emise de telefoanele noastre mobile pot afecta sistemul de recepție – transmisie a avionului, iar acesta nu va ști când să decoleze și pe ce pistă să aterizeze”.

 


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe