Newsflash
Știri

Proiect de dotare cu echipamente pentru prevenirea și semnalizarea incendiilor în spital

de Dorina Novac - dec. 20 2022
Proiect de dotare cu echipamente pentru prevenirea și semnalizarea incendiilor în spital

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” implementează un proiect de modernizare, reabilitare și extindere a infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu.

Un proiect de dotare cu echipamente pentru prevenirea și semnalizarea incendiilor, refacerea rețelelor de energie electrică și a rețelei de gaze medicale, demarează la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” (IPMN) din București, în valoare de 10.626.735,34 lei.

Marius Nasta

Potrivit reprezentanților spitalului, proiectul se pliază pe nevoiele actuale în acordarea serviciilor medicale în condiții cât mai eficiente pentru pacienți, dar și oferirea unor condiții de muncă sigure, în care limitarea riscurilor reprezintă o prioritate, iar direcțiile de management trebuie să vizeze atât îmbunătățirea continuă a actului medical cât și modernizarea infrastructurii unității.

„Necesitatea acută de modernizare, reabilitare și extindere a infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta s-a văzut cel mai bine în raport cu activitatea din cadrul unității în perioada 2020 – 2021, când în IPMN au fost efectuate peste 7.300 de internări de urgență, s-au realizat peste 10 mii de consultații în ambalatorul integrat, iar peste 54.600 de consultații au fost acordate în dispensarele TBC, coordonate de institut”, se arată într-un comunicat.

Obiectivele acestui proiect pentru Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt:

  • Desfășurarea actului medical în condiții de siguranță pentru pacienți și personal prin instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală.
    Aparatura vizează detectarea, semnalizarea și alarmarea în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă pentru creșterea gradului de securitate la incendii. Valoarea acestor dotări se ridică la 668.453,28 lei.
  • Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face fața provocărilor ridicate de combatere a epidemiei de COVID-19 prin reabilitarea/modernizarea/extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale, în valoare de 9,506,347.56 lei. Acest obiectiv vizează mai multe clădiri aflate în structura IPMN, cu sediul în șoseaua Viilor, nr 90.

„Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a aplicat pentru acest proiect, iar acum suntem la stadiul de implementare în primul rând dintr-o situație de nevoie urgentă de îmbunătățire a infrastructurii atât pentru condițiile oferite pacienților cât și personalului care lucrează în cadrul spitalului. Institutul are o infrastructură veche, pe care în ultimii ani am început să o îmbunătățim, dar mai avem încă foarte multe lucruri de realizat pentru că IPMN își desfășoară activitatea în clădiri vechi. Oportunitatea dată de acest proiect ne ajută să modernizăm și să reabilităm, dar și să extindem infrastructura de gaze medicale, rețele electrice și sistemele pentru securitatea la incendiu, pentru a oferi atât un act medical de calitate cât și condiții de practicare a profesiei medicale într-un mediu optim. Un aspect particular al proiectului în raport cu activitatea și specificul Institutului Marius Nasta este reprezentat de investițiile în infrastructura de gaze medicale”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

Potrivit reprezentanților spitalului, funcționarea acestor aparate medicale presupune condiții de siguranță suplimentare, orice scurtcircuit putând provoca adevărate tragedii. Asigurarea unui circuit electric adecvat este practic parte a procedurii aferente siguranței pacientului.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10, protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID -19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, având ca obiectiv specific sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID -19 și ale consecințelor sale sociale.

Durata implementării proiectului este iulie 2022 - decembrie 2023.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe