Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proiect de cercetare axat pe incluziune, la un centru de reabilitare pediatrică din România

de Florentina Ionescu - iun. 5 2024
Proiect de cercetare axat pe incluziune, la un centru de reabilitare pediatrică din România

Acest proiect de cercetare axat își propune să revoluționeze terapia și educația prin tehnologie.

Shape Robotics, lider în domeniul tehnologiei educaționale, a anunțat recent un parteneriat revoluționar cu KinetoBebe, prima rețea de centre de reabilitare pediatrică din România. Acest proiect amplu de cercetare, cu o durată de trei ani, va evalua impactul integrării soluțiilor Ed-Tech în terapia copiilor cu nevoi speciale. 

KinetoBebe va aloca un spațiu dedicat într-unul dintre centrele sale de terapie în care echipa Shape Robotics va implementa sistemul Thinken- Mobile STEAM Lab și va instrui terapeuții. Pe parcursul a trei ani, acest proiect cuprinzător va îmbina tehnologia cu metodele tradiționale de terapie pentru a îmbunătăți și inova abordările de tratament. 

Studiile recente arată că integrarea copiilor cu nevoi speciale în mediile educaționale obișnuite poate stimula incluziunea lor socială și succesul academic. Cu toate acestea, doar 62% dintre acești copii au în prezent posibilitatea de a învăța în astfel de medii susținătoare. Acest parteneriat are ca obiectiv și îmbunătățirea acestor statistici, prin valorificarea tehnologiei de ultimă oră a Shape Robotics pentru a spori rezultatele învățării și integrării sociale, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Reprezentanții KinetoBebe și Shape Robotics vor organiza împreună o conferință de presă joi, 13 iunie, în care vor anunța oficial demararea proiectului de cercetare axat pe incluziunea copiilor cu nevoi speciale.

„În programul inițiat cu Shape Robotics, vom implica întreaga echipă a Centrului de Recuperare din partea de sud a Capitalei, care include șase kinetoterapeuți, doi psihologi și personal de asistență. Această inițiativă își propune să integreze posibilități procedurale pentru recuperarea a aproximativ 20 de copii pe lună cu diagnostice neurologice, ortopedice și sindrom de dezvoltare, punând accent pe abilitățile motorii și explorând utilizarea tehnologiei în dezvoltarea cognitive”, a declarat Raluca Chisu, director al Consiliului de Administrație la KinetoBebe. 

În plus, spune ea, centrul desfășoară sesiuni de grup pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor diagnosticați cu tulburări de spectru autist (TSA), iar „noi credem că soluțiile digitale vor adăuga o valoare semnificativă în acest context.” 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.shutterstock.com/ro/image-photo/physiotherapist-working-patient-clinic-590272883

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe