Newsflash
Știri

Program educațional de nutriție pentru peste 50.000 de copii din județul Iași

de Florentina Ionescu - iun. 29 2022
Program educațional de nutriție pentru peste 50.000 de copii din județul Iași

Programul educațional „Traista cu sănătate” a fost selectat cel mai bun din Uniunea Europeană în anul 2021. Acesta se desfășoară în județul Iași. 

În perioada 2012–2022, Fundația Tradiții Sănătoase a derulat zece ediții ale programului școlar „Traista cu sănătate”, iar Nestlé România, prin inițiativa sa dedicată menținerii sănătății copiilor, susține acest program începând cu anul 2017. 

traista cu sanatate

Proiectul „Traista cu sănătate” se defășoară sub forma unui opțional în școlile și grădinițele din județul Iași. De-a lungul celor zece ani de program, 50.000 de copiii au beneficiat de educație pentru un stil de viață sănătos, dintre care 8.000 anul acesta, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Fundația Tradiții Sănătoase a realizat un pachet educațional unic, care cuprinde o carte cu opt capitole, cu informații utile pentru copii și cadrele didactice, poze și fișe educaționale, 32 de lecții săptămânale, pe parcursul unui an școlar, potrivite pentru copiii cu vârste între 5 și 10 ani.

Câți copii din România sunt supraponderali

Conform raportului pe Europa din 2022 al Organizației Mondiale a Sănătății, în România, 24% dintre copiii de vârstă școlară sunt supraponderali, dintre care 13% sunt obezi, iar 55% dintre adulți se confruntă cu excesul de greutate. Pandemia SARS-CoV-2 a adăugat factori de risc și a contribuit la creșterea prevalenței obezității infantile cu un procent în fiecare an de pandemie.

În acest context, Fundația Tradiții Sănătoase a organizat recent la Iași o conferință în cadrul căreia a fost lansat pachetul educațional „Traista cu sănătate” revizuit și adăugit.

„După zece ani de program, suntem foarte bucuroși să observăm o diminuare a obezității infantile în școlile din Iași în care am derulat programul. Obezitatea a scăzut de la 10% la 6% în municipiul Iași. Nu același lucru putem să spunem despre mediul rural, unde din păcate am constatat o creștere a obezității, ajungând la 12%”, a declarat prof. univ. dr. Veronica Mocanu, inițiatorul proiectului Traista cu sănătate.

Pachetul educațional Traista cu sănătate conține, pe lângă informațiile despre nutriție și obiceiuri sănătoase și fișe didactice, o serie de activități practice și jocuri pentru cei mici, care pot fi ușor de realizat atât la grădiniță sau școală, cât și acasă, în familie.

Puteți răsfoi o parte din manualul Traista cu sănătate aici.

Pachetul educațional poate fi comandat de pe site-ul traditii-sanatoase.ro, iar o parte din bani vor fi folosiți de fundație pentru continuarea și extinderea proiectului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe