Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proceduri de gastroplastie endoscopică fără nicio incizie, efectuate la Spitalul Clinic Colentina

de Magdalena Tănăsescu - iun. 11 2024
Proceduri de gastroplastie endoscopică fără nicio incizie, efectuate la Spitalul Clinic Colentina

Pentru prima dată în Romania, în Secția Gastroenterologie Colentina au fost realizate patru proceduri de gastroplastie endoscopică (gastrosleeve endoscopic) nicio incizie pentru pacienții cu obezitate cu complicații.

Este vorba de pacienți aflați în eșec la măsurile de schimbare a stilului de viață și la tratamentul medicamentos. 

 

Cele 4 proceduri endoscopice, ce nu presupun nicio incizie, au fost efectuate de dr. Bogdan Mateescu, dr. Theodor Voiosu, dr. Andrei Haidar și dr. Dan Gheonea (Gastroenterologie UMF Craiova).

 

„Medicii români au beneficiat de îndrumarea unuia dintre cei mai importanți experți europeni în endoscopia bariatrică, dr. Ivo Boskoski. Intervențiile ce durează aproximativ o oră pentru un pacient au fost posibile grație suportului oferit de Boston Scientific, care a asigurat gratuit instrumentarul”, se menționează într-un anunț al Spitalului Clinic Colentina.

 

Selecția cazurilor a respectat ghidurile științifice, fiind realizată de o echipă multidisciplinară, incluzând specialiști în diabet și nutriție, chirurgie generală, pneumologie, cardiologie și psihiatrie.

 

„Un alt avantaj al acestui tip de intervenții este recuperarea extrem de rapidă, pacienții fiind externați în excelentă formă în dimineața următoare. Urmărirea lor continuă în echipă”, se mai spune în anunțul citat. 

 

Formarea echipei medicale pentru managementul obezității a beneficiat de susținerea conducerii Spitalului Clinic Colentina și a UMF Carol Davila București, în parteneriat cu UMF Craiova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe