Newsflash
Știri

Intervenție endoscopică în premieră națională la Spitalul Colentina

de Dorina Novac - apr. 5 2021
Intervenție endoscopică în premieră națională la Spitalul Colentina

O echipă de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat, infectată recent cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Colentina, echipa a fost compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Bengus, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș.

Spitalul colentina
Sursă imagine: Spitalul Clinic Colentina

Din cauza stadiului foarte avansat al bolii, a fost necesară o intervenție endoscopică pentru drenajul ecoendoscopic ghidat al căilor biliare.

Pacienta a beneficiat de suport anesteziologic pe toată durata intervenției, asigurat de dr. Mihaela Chiriac, și evoluția postprocedurală a fost una favorabilă.

„Intervenția foarte complexă, realizată în premieră într-un spital românesc, reprezintă o soluție minim-invazivă pentru pacienții cu tumori bilio-pancreatice aflate într-un stadiu foarte avansat, care face imposibile soluțiile chirurgicale clasice”, au mai precizat reprezentanții Spitalului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe