În perioada 15-19 aprilie, la Iași, are loc cea de-a XIII-a ediție a Primăverii Dermatologice Ieșene. Evenimentul reunește experți din țară și străinătate.
Medicina modernă se află în fața unei transformări radicale, stimulată de progresele în domeniul inteligenței artificiale și al tehnologiei de imprimare 3D. Aceste inovații pot revoluționa modul în care pacienții sunt diagnosticați, tratați și îngrijiți. PDI ocupă un loc de frunte în dermatologie, fiind interfața cu alte specialități medicale și servind drept instituție formativă pentru studenți, rezidenți și medici aflați la început de carieră. Inițiativa îi aparține prof. dr. Daciana Brănișteanu, șeful Clinicii de Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF (foto):. „În primul rând, PDI îi învață pe medici să abordeze pacientul într-un mod holistic. Deși s-au dezvoltat numeroase supraspecializări, nu toți medicii lucrează în servicii extrem de specializate. Este esențial să nu uităm că sistemul medical are nevoie de o bază solidă. În ultima vreme, am observat că această bază devine tot mai îngustă și mai restrânsă, ceea ce pune în pericol întregul sistem medical”.
Succesul reuniunii medicale este rezultatul efortului comun al lectorilor implicați în conferință, care pregătesc cursuri, prelegeri și workshop-uri, având drept scop alinierea dermatologiei românești la standardele internaționale. „În fiecare an, am adus în atenție teme importante nu doar din dermatologie, ci și din cardiologie, reumatologie, flebologie, chirurgie vasculară, endocrinologie, pneumologie, oncologie. Pacientul este un întreg, așa trebuie să fie și abordarea lui, și tratamentul. Am prezentat în premieră tratamente noi pentru boli foarte grave cum ar fi psoriazisul și dermatita atopică, afecțiuni care, în ciuda terenului avansat pe care îl ocupă, sunt ținute din scurt cu scheme terapeutice avangardiste, pentru care există și protocoale, în sensul că pacientul nu plătește nimic”, a spus prof. dr. Daciana Brănișteanu.
La ediția din acest an au confirmat participarea 20 lectori internaționali și peste 100 din țară. Președinții de onoare ai reuniunii medicale sunt: prof. dr. Niazi Khusrow (SUA), Torello Lotti (Italia), Dominik Heim (Elveția), Aristidis Tzatzakis și Demetrios Spandidos (Grecia), Yan Valle (Canada), Viorel Scripcariu (rectorul UMF Iași), Eugen Târcoveanu (secretarul filialei Iași a Academiei de Științe Medicale) și Călin Giurcăneanu (președintele Societății Române de Dermatologie). Conferința este organizată de Asociația Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida UMF „Grigore T. Popa” Iași, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști, a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor, împreună cu Spitalul Clinic CF. În premieră, evenimentul este onorat și de prezența Academiei de Științe Medicale.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe