Newsflash
Știri

Președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România s-a stins din viață

de Florentina Ionescu - mar. 15 2023
Președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România s-a stins din viață

Asociația Națională a Hemofilicilor din România a anunțat ieri trecerea în neființă a lui Nicolae Oniga. Acesta a fost cofondator și președintele acestei asociații.

Contribuția lui la calitatea accesului la tratament pentru persoanele cu hemofilie, boala von Willebrand sau alte coagulopatii rare din România a fost indubitabil esențială, au transmis reprezentanții Asociației Naționale a Hemofilicilor din România (ANHR). 

Citiți și: Hemofilia în pandemie a însemnat adaptarea la schimbare 

nicolae oniga

„Cu tristețe și durere în suflet vă comunicăm trecerea la cele veșnice a lui Nicolae Oniga (1952 - 2023), în decursul nopții de 13 - 14 martie, cofondator și președintele Asociației Naționale a Hemofilicilor din România. Un luptător neobosit, un om cald și înțelept, un izvor de lumină și de o bunătate nemărginită, domnul Oniga a lăsat lumii o moștenire bogată. Contribuția sa la calitatea accesului la tratament pentru persoanele cu hemofilie, boala von Willebrand sau alte coagulopatii rare din România a fost indubitabil esențială. Spiritul dumnealui va dăinui prin bunătatea, grija și înțelepciunea pe care a întrețesut-o în fibra comunității noastre, a familiei noastre”, se arată în mesajul transmis de ANHR pe o rețea socială.

Pentru cei ce doresc și pot să îl însoțească pe ultimul drum, ANHR a oferit câteva informații: slujba de înmormântare va avea loc vineri, 17 martie 2023, la ora 12:00, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, Str. Mărgeanului nr. 6, sector 5 București. Iar înmormântarea va avea loc la cimitirul din apropiere, Cimitirul Tudor Vladimirescu str. Antiaeriană nr. 10, sector 5 București.

Privegherea va avea loc de astăzi, 15 martie, după amiază, până vineri, la capela bisericii mentionate.

„Vă rugăm zilele acestea să oferiți răgaz familiei și celor apropiați, gândurile dumneavoastră sunt bine primite și fac cinste dumnealui. Dumnezeu să îl odihească în pace!”, au mai transmis reprezentanții Asociației Naționale a Hemofilicilor din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe